Heving grunnet uriktig kilometerstand

Heving grunnet uriktig kilometerstand

Advokat Andreas Ringstad hos Austin Lyngmyr bisto en klient i sak som omhandlet uriktig kilometerstand. Det ble oppdaget et avvik på 19 000 kilometer etter en gjennomgang av bilens historikk. Klient fikk hevet kjøpet.

Vedtak i Forbrukertvistutvalget

Saken omhandlet en 2005-modell Volvo V70 som klient kjøpte for kr 90 000. Bilen hadde gått 163 000 kilometer på kjøpstidspunktet. Det ble reklamert på bilen da man fattet mistanke om at kilometerteller var tilbakestilt. Etter en gjennomgang av bilens historikk, ble det avdekket et avvik på 19 000 kilometer.

Austin Lyngmyr bisto klient hele veien gjennom Forbrukerrådet og frem til vedtak i Forbrukertvistutvalget. Det ble gitt medhold i heving av kjøpet som medførte at klient fikk tilkjent kjøpesummen på kr 90 000 tilbake i tillegg til forsinkelsesrenter.

Det som er særlig interessant i vedtaket er at Forbrukertvistutvalget ikke legger avgjørende vekt på at det avviket som kan dokumenteres isolert sett ikke er veldig høyt. Avgjørende blir at det foreligger en usikkerhet rundt bilens faktiske kilometerstand og at det ikke anses rimelig at kjøper skal bære den risikoen. Selger hevdet at han muntlig hadde opplyst om at han hadde tilbakestilt kilometerteller lovlig og i samråd med sitt forsikringsselskap, men fikk ikke medhold i dette.

Vi bistår med mange bilsaker i Forbrukertvistutvalget. Ta gjerne kontakt for en vurdering av din sak, uforpliktende og kostnadsfritt.